UDRUŽENIM SNAGAMA ZA DJECU SA SJEVERA

Četvrtak 28. Nov 2013 19:04

Kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora u saradnji sa partnerima organizovaće od 29. novembra do 1. decembra, ispred Mercator Hipermarketa u Mall of Montenegro, akciju prikupljanja garderobe i igračaka za djecu sa smetnjama u razvoju iz četiri sjeverne opštine u okviru tradicionalnog Coca-Cola karavana dobre volje.  

Prikupljena garderoba i igračke biće poklonjeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja “Zvijezda” Kolašina, “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” Rožaje, “Korak nade” Berane i Dnevnog centra “Lipa” iz Plava. Ova akcija, koja je dio inicijative Coca-Cola karavan dobre volje, se organizuje uz institucionalnu podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda za aktivno građanstvo, kao i veliku podršku poslovnih partnera – kompanija Mercator-CG i Mall of Montenegro, Digitalizuj.me pokreta i TV Vijesti, kao medijskog partnera.


“Akcijom koju organizujemo u tržnom centru Mall of Montenegro, želimo da pokažemo da postoje humani ljudi, spremni da poklanjaju i da, što je cilj akcije, uljepšaju dane djeci sa smetnjama u razvoju koja žive na sjeveru. Svi ljudi dobre volje pokazaće da društvo misli na ovu djecu i daje mali doprinos njihovom ugodnijem odrastanju”, kazala je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.


Ona je pozvala sve ljude dobre volje da naredna tri dana donesu očuvanu garderobu i igračke i osjete radost darivanja i podrške jednom važnom dijelu populacije.


“Prikupljene stvari poklonićemo udruženjima u sklopu Coca-Cola karavana dobre volje, koji će ih obići u decembru. Na ovaj način, malo ranije ćemo donijeti djeci pravu prazničnu atmosferu i poklone od građana iz Podgorice, dok će im Coca-Cola Hellenic Crna Gora donirati i različitu opremu za bolje funkcionisanje njihovih udruženja”, navela je Tufegdžić.


Coca-Cola Hellenic Crna Gora šest godina kroz projekte Dan dobre volje i Karavan dobre volje podržava socijalno osjetljive grupacije stanovništva u Crnoj Gori.