ZA SAMO 4 MINUTA IZBIJELITE ZUBE UZ POMOĆ OVE BILJKE

Četvrtak 26. Dec 2013 12:55 Izvor: doznajmo.com

Za samo četiri minuta, bez skupim stomatoloških tretmana, možete imati snježno bijele zube i to na potpuno siguran način!

Prema Wikipediji, kurkuma ili indijski šafran se kao začin dobija od korijena biljke Curcuma longa, koji ima tamnosmeđu koru i tamno narančasto meso. Sušena kurkuma razvija aromu naranče i đumbira, te je ljutog, gorkog i mošusnog okusa. U indijskim jelima od mahunarki, krumpira i povrća, te jelima od ribe, jagnjetine i peradi, neizostavan je začin. Uz ugodnu aromu, jelima daje lijepu zlatnožutu boju. Žuta boja korijena čini ga čestim nadomjeskom za skupi šafran, ali je isto tako jedan od neizostavnih sastojaka indijskog karija (curry). Curry je mješavina 20 različitih začinskih biljaka, začina i sjemenki, a kurkuma je jedan od glavnih sastojaka i odgovorna je za žutu boju curry praha.


A šta je sa izbjeljivanjem zuba? Evo recepta.. ali ga koristite pažljivo i nanosite samo na zube!


Treba uzeti pola supene kašike dobro isušenog praha od korijena organski uzgojenog indijskog šafrana, pomiješati ga sa malo vode i tako napraviti pastu koju ćete koristiti za izbjeljivanje zuba.